Інтэрнэт-банкінг
    • Чц
    • Нд
    Дадатковыя нумары:

Белаграпрамбанк і Мінскі гарвыканкам заключылі пагадненне аб супрацоўніцтве

21.06.2022

20 чэрвеня 2022 года адбылося падпісанне пагаднення аб супрацоўніцтве паміж ААТ «Белаграпрамбанк» і Мінскім гарадскім выканаўчым камітэтам. Дакумент замацоўвае палажэнні аб узаемадзеянні бакоў у галіне развіцця і падтрымкі стартап-руху і малога інавацыйнага прадпрымальніцтва, суб'ектаў інавацыйнай інфраструктуры.

Подпісы на дакуменце паставілі начальнік Упраўлення развіцця экасістэмы ААТ «Белаграпрамбанк» Дзмітрый Прымак і намеснік старшыні Мінскага гарадскога выканаўчага камітэта Надзея Лазарэвіч.

Асноўная мэта пагаднення паміж дзвюма арганізацыямі - устанаўленне супрацоўніцтва і ўзаемадзеяння бакоў у галіне развіцця і падтрымкі стартап-руху і малога інавацыйнага прадпрымальніцтва праз стварэнне спрыяльных умоў для вядзення бізнесу, садзейнічанне развіццю прадпрымальніцкіх ініцыятыў, інфармацыйна-кансультацыйнага суправаджэння, пашырэння доступу суб'ектаў МСП да фінансавых рэсурсаў.

У мэтах рэалізацыі асноўных палажэнняў дакумента абодва бакі будуць ажыццяўляць узаемадзеянне па такіх напрамках, як сумесная арганізацыя інфармацыйна-адукацыйных і кансультацыйных мерапрыемстваў па актуальных пытаннях развіцця і падтрымкі стартап-руху і малога інавацыйнага прадпрымальніцтва, уключаючы магчымыя спосабы і інструменты фінансавання; інфармаванне грамадскасці аб перадавых інавацыйных праектах, інструментах фінансавай падтрымкі МСБ і інавацыйнага развіцця ў Беларусі. Акрамя таго, пагадненне павінна пасадзейнічаць стварэнню і развіццю сеткі падтрымкі стартап-руху і малога інавацыйнага прадпрымальніцтва, у тым ліку пры дапамозе Цэнтраў прыцягнення Igrow Белаграпрамбанка.

- Сёння мы адкрылі новы фармат узаемаадносін Белаграпрамбанка і Мінскага гарадскога абласнога камітэта, - адзначыла падчас падпісання пагаднення намеснік старшыні Мінскага гарадскога выканаўчага камітэта Надзея Лазаравіч. - Ён заключаецца ў тым, што мы будзем знаходзіць распрацоўшчыкаў ідэй на пачатковай стадыі развіцця іх праектаў, будзем прыводзіць іх у банкаўскую структуру, якая будзе суправаджаць, вучыць, дапамагаць увасабляць іх інавацыйны прадукт у жыццё. Мы ганарымся тым, што нашы распрацоўшчыкі хочуць развівацца менавіта ў Беларусі, яны бачаць перспектывы развіцця. І асабліва прыемна, калі госці з іншых краін высока ацэньваюць гэту работу і цікавяцца айчыннымі інавацыйнымі прадуктамі.

Таксама спікер адзначыла, што Белаграпрамбанк - гэта банк, які актыўна падтрымлівае суб'ектаў гаспадарання. І, вядома, падпісанне дадзенага пагаднення - усвядомлены крок у напрамку пошуку перспектыўных прадпрыемстваў і іх далейшай фінансавай падтрымкі банкам. Для распрацоўшчыкаў інавацыйных прадуктаў гэта рэальны шанц актыўна рухацца наперад і развіцца ў прамысловым фармаце.

- Падпісанне пагаднення з Мінскім гарвыканкамам - знамянальны крок у нашай агульнай рабоце па развіццю і падтрымцы інавацыйнага прадпрымальніцтва, малога і сярэдняга бізнесу, стартап-руху ў краіне, - расказаў начальнік Упраўлення развіцця экасістэмы ААТ «Белаграпрамбанк» Дзмітрый Прымак. - Чакаецца, што зараз будзе значна прасцей прыходзіць да нашых агульных з выканкамам мэтам. А гэта, перш за ўсё, стварэнне інфраструктуры падтрымкі МСБ у асобе Мінскага гарадскога тэхнапарку, дапамога банка ў якасці сістэмнага інтэгратара фінансавых і нефінансавых сэрвісаў для суб'ектаў МСБ. Мы злучаем усе магчымасці ўдзельнікаў пагаднення, каб атрымаць максімальны вынік - узняць на самы высокі ўзровень прадпрымальніцкія кампетэнцыі маладога пакалення беларускіх прадпрымальнікаў. Магчымасці, якія ёсць у Беларусі ў частцы прамысловасці, у сукупнасці з нашай падтрымкай дазваляюць даць новы штуршок для росту імпартазамяшчэння ў краіне.

Наладзіць