Інтэрнэт-банкінг
    • Чц
    • Нд
    Дадатковыя нумары:

Белаграпрамбанк падпісаў пагадненне аб развіцці стартап-руху ў Беларусі

01.11.2021

29 кастрычніка ў Міністэрстве эканомікі Рэспублікі Беларусь адбылося падпісанне Пагаднення аб супрацоўніцтве і ўзаемадзеянні па развіцці і падтрымцы стартап-руху і малога інавацыйнага прадпрымальніцтва паміж ААТ "Белаграпрамбанк", Міністэрствам эканомікі і Дзяржаўным камітэтам па навуцы і тэхналогіях Беларусі.

Падпісанне дакумента прайшло ў рамках арганізаванага Мінэканомікі Рэспубліканскага анлайн-семінара па пытаннях фарміравання сеткі падтрымкі стартап-руху на базе Цэнтраў прыцягнення Igrow Белаграпрамбанка і інкубатараў малога прадпрымальніцтва і тэхнапаркаў, якія ўзаемадзейнічаюць з імі. У мерапрыемстве прынялі ўдзел спікеры (прадстаўнікі Белаграпрамбанка, Мінэканомікі, ДКНТ, Брэсцкага навукова-тэхналагічнага тэхнапарку) і больш за 90 зарэгістраваных слухачоў з розных абласцей рэспублікі.

ААТ "Белаграпрамбанк", Міністэрства эканомікі і Дзяржаўны камітэт па навуцы і тэхналогіях Беларусі падпісалі Пагадненне аб супрацоўніцтве і ўзаемадзеянні па развіццю і падтрымцы стартап-руху і малога інавацыйнага прадпрымальніцтва

На здымку: намеснік Міністра эканомікі Дзмітрый Ярашэвіч, намеснік Старшыні Праўлення ААТ "Белаграпрамбанк" Юлія Ясінская і Першы намеснік Старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Андрэй Касоўскі

Адкрылі анлайн-семінар намеснік Міністра эканомікі Дзмітрый Ярашэвіч, Першы намеснік Старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Андрэй Касоўскі, намеснік Старшыні Праўлення ААТ "Белаграпрамбанк" Юлія Ясінская.

У ходзе мерапрыемства былі заслуханы: уступленне начальніка Упраўлення развіцця экасістэмы ААТ "Белаграпрамбанк" Дзмітрыя Прымака аб сістэме падтрымкі банкам малога бізнесу з выкарыстаннем Цэнтраў прыцягнення Igrow, прэзентацыя дырэктара ЗАТ "Брэсцкі навукова-тэхналагічны парк" Дзмітрыя Макарука аб супрацоўніцтве тэхнапарку з Белаграпрамбанкам па пытаннях фарміравання стартап-экасістэмы, а таксама выступленне начальніка ўпраўлення эканомікі інавацыйнай дзейнасці Міністэрства эканомікі Рэспублікі Беларусь Дзмітрыя Крупскага на тэму інтэграцыі патэнцыялаў бізнес-інкубатараў, тэхнапаркаў і Цэнтраў прыцягнення Igrow Белаграпрамбанка і каардынацыі развіцця сеткі падтрымкі стартап-руху на нацыянальным і рэгіянальным узроўні.

Асноўная мэта падпісання Пагаднення - аб'яднанне намаганняў Мінэканомікі, ДКНТ і Белаграпрамбанка па стварэнню спрыяльнага асяроддзя для развіцця стартап-руху і малога інавацыйнага прадпрымальніцтва ў краіне. Неабходнасць комплекснага ўзаемадзеяння ведамстваў і банка ў гэтым напрамку выклікана тым, што на сёння існуе праблема дакладна структураванай работы па падрыхтоўцы і правядзенню ў Беларусі стартап-мерапрыемстваў, слабой уцягнутасці ў гэту работу бізнес-інкубатараў і тэхнапаркаў. Акрамя таго, адсутнічае дастатковая фінансавая падтрымка стартапаў на ўсіх этапах інавацыйнага цыкла. Прадугледжваецца, што сумеснымі намаганнямі арганізацыі змогуць забяспечыць аказанне поўнага спектра паслуг для стартапаў на стадыі стварэння і прасоўвання. Пры гэтым кожны з элементаў гэтай сістэмы - Цэнтры прыцягнення Igrow Белаграпрамбанка, інкубатары МСП, тэхнапаркі, арганізатары стартап-мерапрыемстваў - змогуць аказваць паслугі ў адпаведнасці з прафесійнымі кампетэнцыямі.

Наладзіць